Dolar 34,2396
Euro 37,6166
Altın 2.918,11
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

Kahvaltı sofralarından eksik etmiyoruz ama bağırsak sistemini çökertiyor

21/09/2024 09:45
7

Kahvaltı sofralarından eksik etmiyoruz ama bağırsak sistemini çökertiyor

Birçok kişi için günün en keyifli öğünü olan kahvaltı, besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verildiğinde insan sağlığı için birçok fayda sağlar. Ancak kahvaltı alışkanlıklarımız nedeniyle vazgeçemediğimiz bazı gıdalar, kalp ve damar sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

ARA REKLAM ALANI
Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etler, kalın bağırsak kanserine davetiye çıkarır. Ayrıca, kalp-damar rahatsızlıkları riskini de artırır.
Dünya Sağlık Örgütü, işlenmiş et yiyen kişilerde pankreas ve prostat kanserinin de daha sık görüldüğünü bildirmiştir.
Genellikle yüksek miktarda doymuş yağ içeren işlenmiş etler, kolesterol seviyelerini artırabildiği gibi, kardiyovasküler hastalıkların oluşumunu da tetikleyebilir.
Sağlıklı olduğu düşünülen kahvaltılık gevrekler, zamanla sindirimi zorlaştırabilir ve karın şişliğine yol açabilir. Ek olarak insülin direncini artırdığı için uzmanlar tarafından önerilmez.
Hazır sürülebilir çikolataların içerisinde yüksek miktarda yağ ve şeker bulunur. Bu maddeler, şeker dengesini olumsuz etkiler ve obeziteye yol açabilir. Ayrıca son araştırmalarda, yağ ve şeker alımının kanser hücrelerini beslediği de kanıtlanmıştır.
Süt ürünlerinde aromalı çeşitler tercih ettiğinizde, aç karna rafine şeker almış olursunuz. Bu da, insülin direncini artırarak çabuk açıkmanızı sağlar.
Kahvaltıda düzenli olarak börek, poğaça veya açma gibi ürünler tüketmek, şeker seviyesini bir anda yükseltebilir. Bu da kısa süre içerisinde yeniden acıkmanıza yol açar. Ayrıca içerisinde bulunan yağlar kalp ve damar sağlığı için de oldukça zararlıdır.
REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.