Dolar 34,7455
Euro 36,6719
Altın 2.955,57
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Açık
İstanbul
14°C
Açık
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak biliniyor! Kanı temizleyip, vücuda reset atıyor

23/09/2024 15:15
14

Halk arasında

Çin tıbbında sıklıkla kullanılan Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinen hünnap meyvesinin Aydın’IN Efeler ilçesinde hasadı başladı. Günay Asya’ya özgü bir meyve olan hünnap Türkiye’de de çeşitli yerlerde yetişiyor. Uykusuzluk sorunundan öksürüğe, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kabızlığa kadar birçok hastalığın dermanı olan hünnap, lif, potasyum ve C vitamini bakımında da zengin.

ARA REKLAM ALANI
Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan hünnap meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğiyle de dikkat çekiyor.
Hünnap, doğal ve kültürel yetiştiricilik yöntemleriyle üretilirken, ağaç başına 20-30 kg ürün alınabiliyor.
Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, ilk hünnap hasadında üreticileri yalnız bırakmadı. Altıntaş, hünnap bitkisinin hem doğal ortamda hem de tarımsal üretimle yetiştirilebildiğini vurgulayarak, “Şifa deposu olan bu ürün, gıda ve ilaç sanayisinde kullanılmakta. Üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Hünnap hasadına Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu ile Efeler İlçe Müdürü Mehmet Esen de katıldı.
Halk arasında “ölümsüzlük meyvesi” olarak da bilinin Hünnap, hastalıklardan korunma mevsiminde tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alıyor.
Büyük bir zeytin boyutunda olan hünnabın hurmayı andıran bir görüntüsü var. Bahçelerde yetiştirilebilen bu meyvenin hem çekirdeği hem de çiçeği oldukça faydalı.
Hünnap, ziziphus jujuba ağacında büyüyen, Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da adlandırır ve sağlık için önemli faydaları bulunur.
Kurutularak tatlılarda kullanılabilmesinin yanı sıra sağlıklı bir atıştırmalık şeklinde taze ve tek başına da tüketilebilen hünnap meyvesi, düşük kalorisinin yanı sıra antioksidan ve yüksek C vitamini özelliğiyle ön plana çıkar.
Hünnap, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını düzenler. Kalp sağlığını korur ve destekler.
Kolesterolü düşürür. Bol lifli içeriği sayesinde sindirim sistemini çalıştırır ve kabızlık sorununu önler. Lif içeriğiyle kolon kanseri riskini azaltır.
Mukus oluşumunu azaltarak solunum yollarını temizler. Kemik gücünü artırır, dolaşım sistemini düzenler. Stres ve kaygıyı azaltır, zihin sakinliği sağlar. Kanın temizlenmesini sağlar
Her şeyin fazlasının zarar olduğu gerçeğini düşündüğümüzde hünnap meyvesini fazla tüketmek de vücutta bazı yan etkiler ve reaksiyonlara sebebiyet verebilir.
Çok fazla hünnap tüketmek düşük tansiyona neden olabileceği gibi mide bulantısı ve şişkinlik, kan şekerinde değişimler, ciltte kaşıntı veya alerjik reaksiyon gibi durumlar ortaya çıkarabilir.
ÖNEMLİ! Hünnap meyvesinin faydalarından yararlanmak için tüketmeden önce mutlaka bir beslenme uzmanına danışın.
REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.