Dolar 34,2896
Euro 36,9859
Altın 3.027,32
BİST 8.618,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 16°C

10 asırlık şifa deposu! Bulgar halkı sofrasından eksik etmiyor, bağışıklığı güçlendirip vücudu vitamine boğuyor

16/10/2024 11:37
9

10 asırlık şifa deposu! Bulgar halkı sofrasından eksik etmiyor, bağışıklığı güçlendirip vücudu vitamine boğuyor

Tarihi, 10 asır öncesine kadar dayandığı bilinen işkembe çorbası, bağışıklık güçlendirici etkisiyle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor.

ARA REKLAM ALANI
Anavatanı Bulgaristan ve Arnavutluk olan işkembenin, Osmanlı mutfağında da önemli bir yere sahip olduğu biliniyor. 10 asırdır şifa dağıtan işkembe, genel sağlık üzerinde sayısız fayda sağlıyor.
1 kilo iyi temizlenmiş işkembe
7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1,5 litre su
4 yemek kaşığı un
Sıvı yağ Terbiyesi için: 2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
İşkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde doğranır. 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda pişirilir. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı un kavrulur. Haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur. İşkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır.
15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur. Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve un çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha kaynamaya bırakılır. Servis yapacağınız çorbayı kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servise sunabilirsiniz.
İşkembeleri 1 saat kadar sirkeli suda bekleterek iyice temizlenmesini sağlamalısınız. İşkembenin suyunu una yavaş yavaş eklemeli ve topaklanmasını engellemelisiniz. Çorbanın terbiyesini ilave etmeden önce çorbanın suyundan 1 kepçe kadar alarak terbiyenin içerisine eklemelisiniz. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya eklemelisiniz. Aksi halde terbiyeniz kesilebilir.
İşkembenin içerisinde bulunan çinko, selenyum ve fosfor hücre duvarını korur ve yeni hücre oluşumunu olumlu etkiler. İçerdiği vitaminler sayesinde kemik gelişimini destekler.
İşkembenin içerisinde yüksek miktarda B12 bulunmaktadır. Bu sebeple B12 eksikliğinden kaynaklı hastalıklar için oldukça faydalıdır. İşkembe ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir.
REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.